In Nederland eten we 185 eieren per persoon per jaar.
Het vet in een ei zit voornamelijk in de dooier. Een ei bevat zo'n 1,7 gram verzadigd vet. Dit is rond de 40% van de totale hoeveelheid vet in het ei. Deze hoeveelheid verzadigd vet is voor de gezondheid geen enkel probleem, als verder gevarieerd en met mate wordt gegeten.
Cholesterolrijke producten, zoals een ei, kan het cholesterolgehalte van het bloed verhogen. Het effect dat verzadigd vet hierop heeft is echter vele malen groter. Het beperken van de inname van verzadigd vet is dan ook een veel beter advies als het gaat om het voorkomen van een hoog cholesterolgehalte. In Nederland is er dan ook geen maximum bepaald voor de inname van cholesterol. In veel andere landen is dit er wel; 300mg cholesterol per dag is een veel voorkomend advies.
Het gewicht van de meeste eieren varieert tussen de 45 en de 75 gram. Eieren zijn verkrijgbaar in vier verschillende gewichtsklassen, namelijk: Extra Large (73 gram en meer), Large (63 - 73 gram), Medium (53 - 63 gram) en Small (beneden 53 gram). Een gemiddeld rauw ei in de supermarkt is een ei van de Medium gewichtsklasse.
Een gemiddeld ei uit de klasse Medium bevat ongeveer 75 calorieën.
Een gezond lichaam heeft het meeste profijt van een gevarieerd voedingspatroon. Eieren passen prima binnen een gezond eetpatroon. Eieren zijn namelijk een bron van eiwit, vitaminen en mineralen. Deze bouwstoffen zijn belangrijk voor de groei en ook het herstel van het menselijk lichaam.
De kleur van het ei wordt gewoon bepaald door het ras van een kip. Met Pasen is er simpelweg meer vraag naar witte eieren omdat deze makkelijker geverfd kunnen worden.
Een kip legt bijna elke dag een ei. Gemiddeld komt dit neer op zo'n 309 eieren per jaar.
Nee, dat staat hier los van. De namen van deze eieren verwijzen naar het voer dat de kippen hebben gegeten en dus niet hoe de kippen leven.
Eieren zijn het langste houdbaar als ze koel en droog bewaard worden. Leg ze dus gewoon in de koelkast.
Als een ei blijft drijven in water is het slim om deze niet meer op te eten. Daarnaast is er vrijwel altijd een datum geprint op het ei, waaruit je kunt concluderen tot wanneer het ei ten minste houdbaar is.
Alle leghennen in ons land gecombineerd leggen per jaar meer dan 10 miljard eieren.
Ingrediënten 8 eieren...
Lees artikel EierdoosEen eierdoos staat vol met informatie over de eieren die erin zitten, namelijk: ...
Lees artikel Eier codeAlle eieren die in de Europese Unie in de winkel worden verkocht hebben een stempel met een eier code. Dit worden ook wel IKB...
Lees artikel